Muzieknieuws Eigen Studio Radio

Single Johnny Anders – De Amsterdamse Liedjes !

today17/08/2022

Background
share close

Zanger Johnny Anders timmert al jaren aan de weg en ontroert mensen met zijn opvallende stem. De zingende schoorsteenveger wordt vaak vergeleken met zanger Willy Alberti omdat de klankkleur van zijn stem vrijwel hetzelfde is. Johnny Anders ziet Willy Alberti dan ook als zijn grote voorbeeld. Het Amsterdamse repertoire spreekt hem enorm aan. Tegenwoordig hoor je op de radiostations vaak dezelfde genres en daar wil Johnny verandering in gaan brengen. Hij zong vroeger al nummers van Willy Alberti, Heintje, Manke Nelis, Johnny Jordaan, Tante Leen, André Hazes en overige Amsterdamse artiesten.
Met zijn dochter Suzanne heeft hij mee gedaan met het RTL4 Tv programma X-Factor en al snel gingen mensen zijn stem vergelijken met dat van Willy Alberti. Met zijn gevoelige vertolking van Droomland wist John maar liefst 9x achter elkaar in de Hot Seat te blijven zitten bij het SBS6 tv-programma Bloed, Zweet en Tranen.

De goedlachse altijd vrolijke Johnny Anders zingt alle bekende liedjes wat menig artiest zingt, maar is ook te boeken met met een Tribute To Willy Alberti act. Tijdens zijn tribute act komen de klanken van de welbekende nummers van Willy Alberti door de speakers.

Het gezellige Amsterdamse repertoire mag nooit verloren gaan, en daarom eert Johnny Anders de zangers van weleer. Zijn nieuwste single met als titel De Amsterdamse Liedjes is nu een feit. Het gaat dan ook over de Amsterdamse liedjes die Johnny al van jongs af aan heeft meegezongen.

De bijbehorende videoclip is opgenomen in de Amsterdamse Jordaan in de omgeving van de Westertoren en de Elandsgracht waar de beelden van de zangers van weleer staan op het Johnny Jordaan Plein. Ook het beeld van André Hazes dat aan de Albert Cuyp markt staat maakt deel uit van de videoclip.

Iedereen kent de Amsterdamse liedjes, maar je hoort ze nauwelijks meer op de radio. Johnny Anders hoopt met zijn nieuwste single dat het Amsterdamse genre weer leven in wordt geblazen en weer te horen is op de Nederlandse radio.

Meer informatie Johnny Anders : www.john-anders.nl

Written by: Anita Huft

Rate it

0%