Nieuwe Muziek

Robert van Hemert grote winnaar van SBS6 talentenjacht ‘De Hollandse Nieuwe’ en brengt single ‘Het Laatste Huis’ uit

todayJuly 19, 2022

Background
share close

 

Robert van Hemert heeft de finale van de SBS6 serie ‘De Hollandse Nieuwe’ gewonnen, waarin Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Danny de Munk en René Froger de afgelopen weken het hele land door reisden op zoek naar dé nieuwe volkszanger van Nederland.In de laatste uitzending van ‘De Hollandse Nieuwe’ won Robert zaterdagavond van de drie andere finalisten. In de finale zong hij ‘Het Laatste Huis’ van Jason Bouwman, welke dezelfde avond als single is uitgebracht. Daarnaast zong Robert samen in duet met Samantha Steenwijk ‘Ik Meen ‘T’ en ‘Toch Zal Ik Altijd Aan Je Denken’ van Tino Martin. De jury sprak lovende woorden over zijn optredens en bekroonden hem dan ook als dé nieuwe volkszanger van Nederland.

De 29-jarige schilder uit Leiden heeft de ambitie om van zingen zijn werk te maken. Hij kon het dan ook niet geloven toen hij werd aangekondigd als de winnaar van de talentenjacht. “Dit was iets waar ik alleen maar van durfde te dromen, en kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik ook echt heb gewonnen,” aldus Robert. “Ik heb een mooi team en fijne mensen om mij heen en ik kijk ontzettend uit naar al het moois wat mij de komende tijd te wachten staat.”

Als winnaar mag Robert optreden bij ‘De Toppers in Concert’ in de Johan Cruijff ArenA en wordt hij een jaar lang gesteund door RadioNL. Zijn versie van ‘Het Laatste Huis’ is als single uitgebracht en vanaf nu op de bekende muziekkanalen te beluisteren en op YouTube te bekijken.

Meer informatie : www.robertvanhemert.nl

Written by: Anita Huft

Rate it

0%