Manfred Jongenelis ziet talent in Sam Vanvelthoven!

Sam Vanvelthoven staat, als het aan zangcoach Margot Roeken en Manfred Jongenelis ligt, aan de vooravond van een doorbraak over de gemeentegronden van Roosendaal. Het 10 jarige talent werd door zijn vader Francois besmet het het smartlappenvirus. Van jongs af aan zong hij een groot aantal liedjes al mee.De familie Vanvelthoven was ook regelmatig aanwezig was bij cd presentaties van regionale artiesten bij uitgaansgelegenheid El Corazon in Roosendaal. Kleine Sam mocht vaak op het podium een liedje meezingen met z’n idolen. Het publiek gaf vaak aan dat er wel iets meer in zat dan alleen meezingen.


‘We kregen uit diverse hoeken de tip om contact op te nemen met zangcoach Margot Roeken. Omdat Sam destijds nog maar 8 jaar was gaf Margot aan dat zij eigenlijk les gaf aan kinderen vanaf 10 jaar. Vanwege het leuke verhaal dat we haar vertelden ging ze overstag en wilde ze Sam graag horen zingen. Na een aantal oefeningen gaf Margot aan erg onder de indruk te zijn van het jonge talentje en Sam was welkom op haar CB muziekschool aan de Zundertseweg 92 in Schijf. Na een jaar les gaf Margot als tip aan om contact te zoeken met Manfred Jongenelis voor het maken van een demo. Ta….dan bel je zenuwachtig met ‘de grote Manfred’ om het verhaal uit te leggen. Een afspraak werd gemaakt en Sam nam een demo op. Na afloop vroeg Manfred of Sam mocht horen wat hij erover ging zeggen omdat het toch om hem ging. Manfred vertelde dat hij talent zag in z’n leeftijdscategorie. Iets wat er momenteel niet is. Hij vond dat we met die capaciteiten iets moesten gaan doen’, vertelt Francois Vanvelthoven.

Die woorden hebben ertoe geleid dat er naar een passend liedje is gezocht met een tekst die bij Sam past. De keuze viel op ‘Als ik later eens trouw’, waarmee Johhny in 1980 hoge ogen gooien. Die Johnny blijkt John de Bever te zijn. Manfred heeft natuurlijk het arrangement enigszins aangepast met vrolijke accordeongeluiden om er een hedendaagse versie van te maken.

Op 1 april jl. vond de officiële presentatie plaats bij El Corazon in Roosendaal. Maarliefst 350 gasten waren hier getuige van. Het publiek kreeg als voorproefje de bijzondere clip, opgenomen door Karl Kaspers , al te zien. ‘Omdat het liedje gaat over een gevonden schoenendoos op zolder met een foto, zijn we via Facebook op zoek gegaan naar een ouderwetse zolder met een houten vloer. Die hebben we uiteindelijk gevonden. Ook hebben we gefilmd in een schoolgebouw , bij mensen thuis aan de keukentafel en loods met graffity. De verhaallijn is de rode draad van de clip. De reacties die we kregen waren overweldigend. Als dit een voorbode is van de officiële relaese op 13 april 2018 belooft dit nog veel’, glunderen z’n vader en moeder.


Meer informatie : Facebook Sam Vanvelthoven

Op www.teamfm.nl, maken wij gebruik van cookies Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Lees meer..