drenthe
Muziekmix
DR & Groningen
Luister
Nu
twente
Stream Twente
Luister
Nu
friesland
Stream Friesland
Luister
Nu
overijssel
Stream Overijssel
Luister
Nu
piratenplaten
Piratenplaten
Luister
Nu
stream1
4You
Luister
Nu
stream2
Stream Gelderland
Luister
Nu
hitsinthetop
HitsInTheTop
Luister
Nu

E.J. Fillee - Ben jij alleen vannacht

E.J. Fillee 35 jaar in de Showbizz!


Door zijn oom Dick Engelbracht, een bekende imitator en conferencier in de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw, rolde Erwin Fillet ‘het vak in’. Als kind maakte hij van spreien gordijnen en was dat zijn toneel. Groot voorbeeld was en is André van Duin.

Fillee (49) maakt singgles en cd’s en albums maar bereikte nooit echt de top, alhoewel vele collega’s Erwin wel kennen. Hij werd producer/plugger bij Reel records en ontdekte ook regionale artiesten en bands voor dat label en begeleidde ze, samen met Harry op den Kelder. Hij kwam regelmatig op de nationale en regionale TV en ook de nationale radio werd vaak gehaald.

Erwin deed mee aan de Veronica radio talentenjacht ‘Kreun die Deun’ in 1985 en werd daar 4e. Later in het radioprogramma van DJ Peter Teekamp kwam zijn grote carnavalskraker de geproduceerd werd door Adje Bouman van Veronica.

Erwin werkte tussendoor ook als verkoper bij Bart Smit, Megapool en zat op kantoor bij de Nederlandse Politiebond. Vele kroegen en feesten opgeluisterd, met Maggie MacNeal duet opgenomen, voor de Doe een Wens Stichting drie evenementen georganiseerd en nog veel meer.

Erwin werd geluidsman van Willeke Alberti en na twee jaar kwam Ronnie Tober met de vraag of hij zijn geluidsman wilde worden. Dat is nu acht jaar geleden en we hebben altijd plezier. Erwin trouwde met Veronica’s Sterrenjacht winnares Willeke D’estell en samen hebben ze dochter Maxime.

Met Patrick Cousijn vormt Erwin nu twee jaar het duo De Erpa’s (ERwin & PAtrick) die rond de carnavalsperiode met een lied op de markt komt. “En toch wilde ik het nog één keer proberen onder mijn artiestennaam die ooit bedacht werd door Will Luikinga en Chiel van Praag ‘E.J. Fillee’, een verwijzing naar Erwin John Fillet. Het was Ciska Peters die mij op het nummer attendeerde en zei ‘dat moet je opnemen, dat zou nog eens raar kunnen lopen’”.

Met Ronnie en zijn vrouw Willeke treedt Erwin regelmatig op in de Ronnie Tober Foundation Show voor mensen met een verstandelijke beperking. “GEWELDIG om te doen”! Samen met Ciska Peters heeft Erwin ook een programma voor de ‘Jeugd van vroeger’. Erwin is als co-producer ook betrokken geweest bij de muzikale TV show voor Omroep Max ´50 jaar Ronnie Tober´ die al drie keer is herhaald. Dus deze duizendpoot maakt nog steeds van elk feest een ouderwets feest zonder après-ski gedoe. “Ben jij vannacht alleen” wordt uitgebracht op het label UltimateDisk.


Bron: http://www.fillee.nl/
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren