DAB+, Kabelradio, TV en Internet

drenthe
Drenthe/Groningen
Luister
Nu
twente
Stream Twente
Luister
Nu
friesland
Stream Friesland
Luister
Nu
overijssel
Geheime Zender Hits
Luister
Nu
piratenplaten
Piratenplaten
Luister
Nu
stream1
Studio 4You
Luister
Nu
stream2
Gelderland
Nieuwe Ned. Muziek
Luister
Nu
hitradio
Hitradio Engelstalige Hits
Luister
Nu


Gerrie Van Der Veen - Klazienaveen

Tipper van de week 7 -Gerrie van der Veen schrijft al bijna 25 jaar over de geschiedenis van Emmen en nu zingt hij erover. Op de nieuwe cd “Tiedelijk” staan 4 nummers, twee over de geschiedenis van Emmen en één over Gerrie zijn huidige woonplaats Klazienaveen. Een vierde nummer gaat over ‘Gladde jongens met strakke pakken en mooie babbels’.

In één van de liedjes over Emmen bezingt hij hoe de oude kastanjeboom aan de Noorderstraat Emmen zag veranderen van dorp in een stad. Het andere nummer over Emmen is getiteld: ‘Balletje Bos’. Het beschrijft het uitgaansleven van de Emmense jeugd in de jaren zestig/zeventig. Over o.a. Funny-Castle, Play-Time, Wipkar en Grimme. Voor het naar huis gaan gingen velen even langs de automatiek van Bos, in de volksmond ‘Balletje Bos’. In het lied over Klazienaveen komt het ontstaan van het dorp aan de orde, genoemd worden verder de Dordsebrug, Hotel van Dijk en andere namen die veel Klazienaveners bekend in de oren zullen klinken.
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.