Gerrie Van Der Veen - Klazienaveen

Tipper van de week 7 -Gerrie van der Veen schrijft al bijna 25 jaar over de geschiedenis van Emmen en nu zingt hij erover. Op de nieuwe cd “Tiedelijk” staan 4 nummers, twee over de geschiedenis van Emmen en één over Gerrie zijn huidige woonplaats Klazienaveen. Een vierde nummer gaat over ‘Gladde jongens met strakke pakken en mooie babbels’.

In één van de liedjes over Emmen bezingt hij hoe de oude kastanjeboom aan de Noorderstraat Emmen zag veranderen van dorp in een stad. Het andere nummer over Emmen is getiteld: ‘Balletje Bos’. Het beschrijft het uitgaansleven van de Emmense jeugd in de jaren zestig/zeventig. Over o.a. Funny-Castle, Play-Time, Wipkar en Grimme. Voor het naar huis gaan gingen velen even langs de automatiek van Bos, in de volksmond ‘Balletje Bos’. In het lied over Klazienaveen komt het ontstaan van het dorp aan de orde, genoemd worden verder de Dordsebrug, Hotel van Dijk en andere namen die veel Klazienaveners bekend in de oren zullen klinken.

Op www.teamfm.nl, maken wij gebruik van cookies Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Lees meer..