Michel Wolsink - Eens Komt De Dag

Tipper van de week 50

Biografie
Toen ik een jaar of 14 was deed ik samen met mijn broertje Henri ( toen 9 jaar ) voor het eerst mee als playback- act op de pronkzitting in Braamt.Het werd een succes en we werden meteen weer gevraagd voor de volgende zitting.
Tuurlijk! …stemden wij volmondig toe want het applaus was verslavend, en we wilden er alle twee meer van proeven.

Mijn interesse om op te treden voor een publiek was gewekt. Eigenlijk kun je zeggen dat het hier voor mij begon.
We werden op een gegeven moment zelfs gevraagd om onze act op pronkzittingen buiten Braamt, bruiloften en diversen feestjes te komen vertonen en nog wel tegen vergoeding ook. We hebben dit heel wat jaartjes volgehouden met veel plezier ! Toen ik 16 jaar was mocht ik voor het eerst ervaren hoe het is om met een live band te spelen voor publiek. Ik had een vriend Robbie Dijkman die voor de hobby thuis een beetje drumde en een vriend Walter Barckhuisen die de elektrische gitaar bespeelde. Het zou wel kicken zijn om samen iets te doen op het eind-examenfeest bedachten wij. Er werd een bassist Michel Koster aan toegevoegd en ik moest dan maar gaan zingen. 3 liedjes hadden we ingestudeerd namelijk:
Bad Moon Rising - C.C.R
The House Of The Rising Sun -The Animals en
Smoke On The Water - Deep Purple
Het was natuurlijk niet helemaal zo als het hoorde maar lang niet slecht. Mijn interesse in muziek werd nu wel heel erg sterk. Ik leerde mijzelf met veel hulp van oom Wim Visser ( ex Sound Selection – ‘Wiekens Volkslied’ )
om de slaggitaar te bespelen en daarbij een beetje te zingen. Het eerste nummer wat ik kon spelen was’ The House Of The Rising Sun’ van the Animals. Beetje bij beetje, door veel oefenen en een hoop ergernissen werd ik het instrument behoorlijk machtig. Tja…, en toen ik ongeveer 22 was kwam het moment dat oom Wim mij vroeg
of ik zin had om bij het dweilorkestje te komen waarin hij speelde.

Vanaf die tijd werd het een uit de hand lopende hobby.
Het genre werd steeds moderner en alles er om heen werd professioneler. De oudere muzikanten wisselden met de jongere en we werden een Allround Coverband.
Jaar naar jaar werden we beter en we werden 1 van de beste bands in het circuit. Ik ga hier niet verder op in, want ik kan boeken schrijven uit die tijd.
Ik denk dat ook niet alles geschikt is om te vertellen, hahaha
We knalden maar door en er leek geen eind aan ons succes te komen !

Bron: http://www.michelwolsink.eu/over-michel/biografie/

Op www.teamfm.nl, maken wij gebruik van cookies Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Lees meer..