DAB+, Kabelradio, TV en Internet

drenthe
Drenthe/Groningen
Luister
Nu
twente
Stream Twente
Luister
Nu
friesland
Stream Friesland
Luister
Nu
overijssel
Geheime Zender Hits
Luister
Nu
piratenplaten
Piratenplaten
Luister
Nu
stream1
Studio 4You
Luister
Nu
stream2
Gelderland
Nieuwe Ned. Muziek
Luister
Nu
hitradio
Hitradio Engelstalige Hits
Luister
Nu


First Aid Kit - My Silver Lining

First Aid Kit is een Zweeds folkduo dat bestaat uit de zussen Johanna (geboren 1990) en Klara (geboren 1993) Söderberg. Ze maken voornamelijk akoestische nummers die worden gekenmerkt door tweestemmigheid en het folkkarakter.


Geïnspireerd door onder andere Fleet Foxes en Joanna Newsom beginnen de zussen in 2007 met het schrijven van hun eigen muziek. De meiden zijn nog tieners wanneer ze op YouTube een cover van de Tiger Mountain Peasant Song van Fleet Foxes plaatsen. Het filmpje wordt een regelrechte hit en betekent de doorbraak voor het Zweedse duo, ook de sociale media Myspace en Facebook spelen een belangrijke rol in de groeiende populariteit van het tweetal.

In de zomer van 2007 geniet het nummer Tangerine veel airplay op de Zweedse radio. Het nummer komt op de debuut-cd Drunken Trees, een ep met 8 tracks die in april 2008 uitkomt. Deze ep wordt eerst uitgebracht door Rabid Records en een jaar later door het Engelse Wichita Records die er 4 nummers aan toevoegt.

Op 25 januari 2010 komt het eerste officiële album The Big Black & The Blue uit. Met het repertoire van deze twee cd's gaan de meiden in de zomer van 2010 toeren in onder andere Europa, de Verenigde Staten en Canada.

Op 10 juni 2014 verschijnt hun derde studioalbum Stay Gold en half augustus 2014 spelen ze op het Lowlands-festival. De single hiervan, My Silver Lining krijgt in 2015 aandacht, wanneer het gebruikt wordt voor de reclame.

Additional Info

  • Tagline: Nieuwe Muziek op Team FM
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.