drenthe
Muziekmix
DR & Groningen
Luister
Nu
twente
Stream Twente
Luister
Nu
friesland
Stream Friesland
Luister
Nu
overijssel
Stream Overijssel
Luister
Nu
piratenplaten
Piratenplaten
Luister
Nu
stream1
4You
Luister
Nu
stream2
Stream Gelderland
Luister
Nu
hitsinthetop
HitsInTheTop
Luister
Nu

Nieuwe Single Eric State : Summer Rain !

Erik-Jan Hofste alias Eric State is fulltime dj, beginnend producer en creative director van zijn eigen nummers. Komt met een geweldige Dance Pop nummer “Summer Rain” een lekker nazomerse Electro pop/dance-knaller. Als 15 jarige jongen ben ik ‘toevallig’ in het vak gerold. Toen ik op de Havo zat, de dj van ons schoolfeest was ziek. Ik was een van de organisatoren want ik zat in de leerlingenraad en was die avond dus zomaar de dj..! Eerst vond ik het maar eng, maar toen de waardering van de dansvloer kwam was ik instant-verslaafd. Sindsdien heb ik me in het dj’en verdiept, mezelf alles aangeleerd, en in 19 jaar veel en vooral leuke vlieguren gemaakt.

Discotheken en feestcafe’s in Nederland, Spanje en Griekenland… ik kon er geen genoeg van krijgen! Maar nu ben ik inmiddels heerlijk getrouwd met Anneke en trotse vader van Thijs, dus langdurig weg van huis heeft niet langer mijn voorkeur. Ik kwam er in die vroege periode achter dat ik best muzikaal ben. Dat moet ik van mijn vader en opa hebben, papa is vroeger roadie geweest bij een landelijk opererende band en opa speelt mondharmonica. Dus ik op muziekles en daarna direct op pianoles. Ik kreeg een piano van mijn ouders en ik speel er nog steeds op, daarvoor ben ik ze eeuwig dankbaar! Het helpt me juist nu erg bij het maken van mijn muziek, die ik samen produceer met twee goede vrienden van me in hun studio. Ronald en Sybren heb ik leren kennen in het dj wereldje, we draaiden veel op dezelfde plekken. Het klikt met hun heel goed op zowel persoonlijk als muzikaal vlak en dat werkt heel erg lekker en het houdt het proces leuk en fris.

“Summer Rain” is bv. het geesteskind van Ronald en mij, alleen wisten we het jarenlang niet. Toen het een hitje was van Juan Wells in de nineties vonden we het allebei al een te gek nummer. We herkenden ons allebei in de lyrics. Daar kwamen we bij toeval achter tijdens een nachtelijk gesprek op de weg terug van een optreden. We wisten dat het lastig zou worden, maar we hebben toen aan de telefoon, in de auto besloten het in een écht Eric State jasje te gieten: edm, upbeat, strakke vocalen, fijne melodielijn en organische sounds met verfrissende ear-candy. En het resultaat is dus “Summer Rain”. .

Bekijk hier de videoclip : Eric State - Summer Rain

Meer informatie : www.ericstate.nl
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren