Singer-songwriter Josh Stanley brengt zomerse 1e single ‘Young Demoiselle’ !

Tweeëntwintig jaar oud en net een stage bij de Wisseloord Studio achter de rug, brengt de in Monaco geboren singer-songwriter Josh Stanley nu zijn eerste single uit. ‘Young Demoiselle’ is een zomers nummer met grote hitpotentie.

Singer-songwriter Josh Stanley werd geboren in een welvarend internationaal milieu in Monaco waar de mogelijkheden voor het oprapen lagen. Hij heeft de Britse nationaliteit en spreekt maar liefst vijf talen vloeiend. Opgroeien in een omgeving als Monaco kan een vals gevoel van veiligheid geven dat velen over het hoofd zien. Hij zag om zich heen hoe geld het slechtste in mensen los kan maken maar zijn bewustzijn over zijn bijzondere afkomst houdt hem met beide benen op de grond. Zijn achtergrond inspireert hem bij het schrijven van muziek en zijn bescheiden kijk op het leven geven hem dat oprechte en authentieke randje dat maar weinig mensen hebben.
Als 12-jarige werd hij gepest en worstelde hij met dyslexie. Hij richtte zich op muziek en leerde zichzelf piano- en gitaarspelen. Hij bracht als winnaar van een muziekwedstrijd in 2012 met de steun van de Monegaskische regering een single uit. Wat hij leerde is dat je in de podiumkunsten anders bent dan anderen. Liegen over zijn achtergrond en waar hij woonde, was vaak de beste manier om onder de radar te blijven en een voorbarig oordeel van anderen te vermijden. Hij studeerde twee jaar aan de Berklee College of Music in Boston waar hij zich op songwriting richtte en begon niet veel later ook met zingen. Hij werkte in de muziekindustrie in China en Taiwan waar hij concerten en muziekfestivals organiseerde. In de zomer van 2017 begon Josh Stanley zijn stage bij de wereldberoemde Recording Studio Wisseloord Studio in Hilversum waar hij samenwerkte met verschillende producers en de kans kreeg zijn schrijftalent en zangtechniek te perfectioneren. Nu, passend bij de zomer die net officieel is begonnen, brengt Josh Stanley zijn eerste single met bijbehorende videoclip uit: ‘Young Demoiselle’.

Website : www.josh-stanley.com

Op www.teamfm.nl, maken wij gebruik van cookies Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Lees meer..