Single Frank Blueka : Always remember us this way !

Gepubliceerd april 15, 2021
Een Hollandse jongen die het aandurft om LADY GAGA haar song “Always Remember Us This Way” te vertolken en dan ook nog op geheel eigen wijze. Het lage timbre van Frank Blueka geeft een hele nieuwe feel aan het nummer. Auto’s zullen botsen, treinen stilstaan en fietsers omvallen... In deze tijd van kommer en kwel leveren Frank Blueka en zijn producer Raymons van der Vechte een gedegen stukje werk af. Zowel Blueka's herkenbare sound met een dynamische opbouw als de spirit van het originele nummer blijven overeind.
Frank Blueka's muziek is te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden. Sinds Frank zijn eigen weg gaat via het platenlabel BMP heeft zijn carrière een verrassende wending gekregen. Bescheiden maar wereldwijd worden songs van zijn albums Acoustic Avenue, Room 88 en Harvest Waits gestreamd. Op Spotify wordt Frank gelinkt aan songwriters als Luka Bloom, Mike Scott (Waterboys), Jimmie LaFave. Tom Waits, Willie Deville en af en toe zelfs Ed Sheeran.

Frank Blueka heeft de theatertournee "Einstein was a Rolling Stone" net niet een heel jaar kunnen rondmaken vanwege het Corona virus. ‘Einstein was a Rolling Stone’ volgde op de al eerdere succesvolle theatertournee 'Tom Waits meets Neil Young’. Gelukkig zijn de eigen nummers uit de shows overeind gebleven. Een nieuw album is in de maak en een single met een verrassende sound is het eerste resultaat.

Als je Frank vraagt wat voor muziek hij maakt dan zegt hij: “Songs, het liefst in al hun eenvoud. Ik blijf heel lang met mijn akoestische gitaar en piano arrangeren. En vaak begin ik een melodielijn door gewoon wat klanken te murmelen of te neuriën. Deze middelen beperken me soms, aan de andere kant zorgen ze ervoor dat ik me niet teveel verlies in de mogelijkheden. Soms droom ik zo ver weg dat ik nauwelijks de weg terug kan vinden. De samenwerking met een producer is heel waardevol. Bestaande creativiteit kan ik hierdoor vasthouden en nieuw werk krijgt zo de goede vorm…”
Inspiratie voor zijn teksten zijn teksten vindt Frank in mystieke verhalen, dromen en dagelijkse beslommeringen. Aangevuld in eigen woorden: "Gevoelens van liefde, verlangen, woede, humor, verdriet kunnen ineens een plek krijgen in een song. Het liefst in een merkwaardig verhaal of abstracte samenhang. Ik weet nooit precies waar ik over schrijf. Het zijn flarden van emoties en ervaringen die ineens een geheel vormen binnen een song. Als ik dat gevoel van een geheel heb, dan weet ik dat het bijna af is…".

Frank is in Heerenveen geboren. Is op zijn zeventiende op zichzelf gaan wonen en vertrokken naar Zwolle. Later heeft hij korte tijd in Amsterdam gewoond waar hij “Movement Sciences” studeerde. Frank volgde echter zijn hart en werd beroepsmuzikant. Opvallend is dat Frank Blueka juist voor de muziek en het songschrijven nooit een studie volgde. Hij leerde door songs uit te pluizen, door in bands te spelen en heel veel te luisteren. Ook door veel eigen opnames te maken, het liefst zo puur mogelijk. De laatste jaren heeft Frank Blueka een gerenommeerd team vakmensen om zich heen. Een gelouterde pianocoach, een Nederlandse top zangcoach en een goede producer.
Wat wonen betreft bleef Amsterdam regelmatig trekken, maar zijn muzikale hart en roots zijn eigenlijk niet plaatsgebonden. De liefde bracht hem terug naar het Oosten van het land. Daar heeft Frank Blueka heeft zijn plek gevonden in het knusse Deventer. Hij heeft er zijn muziekstudio en woont er met zijn vrouw en kleine dochter van zeven.

Meer informatie : www.frankblueka.com

Media