Gypsybros - Chocolate

Gepubliceerd juni 28, 2016
SPANJE – De Gypsybros brengen, geheel in eigen stijl, het Spaanse nummer Chocolate uit. De in Nederland geboren broers baseren hun muziek op die van diverse voorbeelden.


De Gypsybros bestaat uit de twee muzikale broers Tim en Jay Gielen. Beide zijn geboren in Blaricum, maar verhuisden al snel samen met hun ouders naar Zuid Spanje. In hun jeugdjaren leerden de broers van de zigeuners uit Malaga de authentieke flamenco en hun muzikale voorbeelden variëren van Michael Jackson tot Paco de Lucía, en van The Beatles tot de Charles Aznavour. Echter hebben de Gipsy kings de grootste invloed gehad op de muziekstijl van de Gypsybros.

Nu hebben zij in hun eigen favoriete stijl het nummer Chocolate gemaakt. Een unieke sound, die zomers en opzwepend is, die modern combineert met klassiek en waarin het geluid van nylon snaren zich vermengt met elektronische instrumenten. Het nummer is tot stand gekomen na de samenwerking met schrijver/producer Bram Koning, waarmee zij in aanraking kwamen na hun optreden in de show van Paul de Leeuw in 2015.


Bron: http://www.gypsybros.net/