drenthe
Muziekmix
DR & Groningen
Luister
Nu
twente
Stream Twente
Luister
Nu
friesland
Stream Friesland
Luister
Nu
overijssel
Stream Overijssel
Luister
Nu
piratenplaten
Piratenplaten
Luister
Nu
stream1
4You
Luister
Nu
stream2
Stream Gelderland
Luister
Nu
hitsinthetop
HitsInTheTop
Luister
Nu

Nieuwe Single Huub Arents En Theo Peters : Om Nooit Te Vergeten !

Op 17 september 1944 landden in Groesbeek duizenden Amerikaanse parachutisten. Operatie Market Garden was begonnen. In een paar dagen tijd werden er in de directe omgeving 8.000 parachutisten met oorlogsmateriaal gedropt en veranderde het dorp in een hels frontgebied.
De weg naar de bevrijding was echter nog lang. In het voorjaar van 1945 kwamen er grote hoeveelheden Canadese soldaten die hun weg baanden door Nederland en de Duitse bezetter probeerden terug te dringen. Opnieuw werd er in Groesbeek het dorp “aan de grens van de Duitse heuvelen” hevig gevochten. Op 5 mei 1945 gaf het Duitse leger zich over en was heel Nederland bevrijd. Oorlogsgraven in Groesbeek en omgeving met hun velen gesneuvelden soldaten, herinneren nog aan de bloedige strijd die heeft plaats gevonden.

Nu, 75 jaar na dato schreef Groesbeker Huub Arents in het kader van 75 Jaar Vrijheid het lied “Om nooit te vergeten” en heeft dit samen met Theo Peters - eens de leadzanger van het bekende orkest The Belcanto’s - op CD gezet. Beiden heren zijn na de oorlog geboren, dus niets van het geweld mee gemaakt. Maar vele verhalen, foto’s, films, herdenkingsplaatsen in hun dorp en ontmoetingen met oud strijders herinneren aan deze verschrikkelijke tijd. Een tijd om nooit te vergeten……….
De single is opgenomen in de Pars Muziekstudio in Milsbeek en te beluisteren op o.a. Spotify en verkrijgbaar bij alle bekende downloadstations. Op You Tube staat tevens een videoclip welke grotendeels is opgenomen op de Canadese begraafplaats in Groesbeek.

Bekijk hier de videoclip : Huub Arents En Theo Peters - Om Nooit Te Vergeten

Meer informatie Huub Arents : Facebook Huub Arents

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren